fbpx

Производи

Сите производи

Sort By
Categories
Sub-Categories
Dostmann Electronics
Стертер сет = 9.450 денари
Комплетни каталози

Опрема за следење, контрола и регулирање на индустриските процеси. Специјализирани се за мерење на следниве параметри на флуиди :

 • Проток
 • Притисок
 • Ниво
 • Температура
 • ORP и pH
 • Спроводливост
 • Влажност
 • Заматување
 • Вискозитет

Вентили и актуатори. Покрај стандардните топчести вентили во својата понуда имаат:

 • Криогени вентили
 • Вентили за работа под висок притисок
 • Вентили за работа на високи температури (со метално седиште)
 • Контролни вентили
 • Санитарни вентили
 • Индустриски вентили
 • Вентили за специјална намена
 • Пневматски актуатори COMPACT
 • КОМПЛЕТЕН КАТАЛОГ ЛИНК

Специјализиран во полето даталогери за специјални намени, како и централни професионални системи за мониторинг на одредени параметри како температура, влажност, светлина, атмосферски и диференцијален притисок, ротација и вакуум

Комплетна програма за контрола на флуиди.

 • Електромагнетни вентили за општа намена
 • Соленоидни вентили за агресивни течности
 • Соленоиден вентил за криогени апликации
 • Електромагнетен вентил со висок притисок
 • Пневматски колектори и вентилски острови
 • Електро-пневматски контролни и процесни вентили
 • Електромоторни контролни и процесни вентили
 • Мембрански вентили
 • Сензори (проток, ниво, притисок, контрола на температурата, аналитички контроли, контрола на дозирање)
 • Микрофлуидика
 • Соленоидни контролни вентили

КОМПЛЕТЕН КАТАЛОГ ЛИНК 

Специјализиран за преносни инструменти (со даталогер функции) и стационарни мерачи за мерење на температура, влажност, проток на воздух и флуиди, атмосферски притисок, pH, кондуктивност, REDOX, CO2, кислород и многу повеќе

Во својата програма има производи неменети за професионална употреба во производствена индустрија, лаборатории, даталогери за еднократна употреба при транспорт на сензитивна роба, микроклиматски услови, како уреди домашна употреба

Dostmann Electronics
9.500 денари

CO2 мерач на јаглерод диоксид

Дали сте спремни да ја измерите концентрацијата на јаглерод диоксид во просторот каде престојувате Вие и Вашите најмили ?

Прочистувачите на воздух се придобивка која веќе секој дом ја поседува, но тие не го заменуваат кислородот во просторот, односно не го намалуваат количевството на јаглерод диоксид во собата.

Единствен начин за намалување на јаглерод диоксидот во собата е да го проветрите просторот. Но кога да го направите тоа ? Колку често ?

Ви го претставуваме иновативниот и лесен за користење мерач на јаглерод диоксид, производ на Dostmann Германија. Со семафор дизајн.

Со интегриран мерач за температура и влажност.

Производ за секое семејство и канцеларија.

AirCO2ntrol COACH

Останете во зелената зона.

TERMOMETRI.MK

1.200,00 денари

Аналоген термометар за фурна

 
 • Наменет за инсталација на капакот (шасија). Се протнува преку претходно изработена дупка (10мм) и се прицврстува со шраф од задна страна.
 • Прикажување на температурата во фурната во опсег ( 0 – 500°C)
 • Направен од висококвалитетен нерѓосувачки челик
 • Идеално решение за инсталација во постоечки или нови пушници, фурни и печки
 • Со скала за различни нивоа на приготвување на месото (пушење/скара/печење)
 

Цена : 1200 денари

9.900,00 денари

ScanTemp 895 – Инфрацрвен безконтактен термометар за детекција на мувла

 • Го детектира ризикот за појава на мувла брзо и едноставно
 • Индикатор на внатрешната клима како и точката на роса
 • Детектор за мувла
 • Безконтактно мерење на температура на површини како плафони, ѕидови, подови
 • Мерење на амбиентална температура и влажност
 • Автоматска пресметка на точка на роса (дополнително ладење на просторот под оваа температура ќе води кон кондензација на површината што се мери)
 • Визуелна индикација за кондензација над дисплејот (Црвено/жолто/зелено)
 • Мерен опсег за температура : -50°C…+260°C
 • Мерен опсег за влажност : 0…100%
 • За домашна и професионална употреба

Цена : 9.900,00 денари

Упатство на следниов линк : https://termometri.mk/scantemp-895

 

 

98.000 + ДДВ 92.000 + ДДВ
Sale
Преносен ултразвучен мерач на проток во цевка – UMI 840-image

Мерење на проток во цевки од секаков тип на материјали :
Челик, Xромиран челик, Железо, Бакар, PVC, Алуминиум, Фиберглас, итн

Мерење на проток на секакви флуиди :
Вода, Солена вода, Керозин, Бензин, Мазут, Сурова Нафта, Пропан, Бутан, Дизел, Алкохол, Вода (125˚C)

 • Идеален за проверка, верификација и одржување на системи за ладење/греење, гасоводи, индустриски системи, пиварници, производствени системи, петрохемиски индустрии
 • Oдржување индустриски системи кои бараат проверка на протоци на различни точки во инсталации без прекин на процес и губење на притисок во систем
 • Едноставна инсталација
 • Даталогер функција за снимање на измерените податоци
Стертер сет = 9.450 денари

Мониторирајте ја температурата и влажноста – WeatherHub Smart System

Имајте ги сите информации и добивајте нотификации на Вашиот SMART телефон преку бесплатна апликација во реално време

1.500 денари + ДДВ

TempLOG TS60 Даталогер за Температура – Еднократна употреба

2.250 денари + ДДВ
Едноставен за користење, ниска цена, вграден USB конектор и автоматско генерирање на PDF или CSV извештај за снимените температурни вредности при конектирање на крајот од снимањето
3.450 денари

Термохигрометар за професионална употреба KlimaGuard ТА 100

 • Swiss precision сензор
 • Аларм функција
 • Точка на роса
Од 2.400 денари
Комплетна програма на убодни термометри за различни намени
2.400,00 денари

Дигитален термометар со сонда за мерење температура во фрижидери со аларм функција (LT-102)

 • Водоотпорен
 • Голем дисплеј
 • Со вклучена сонда на 3 метри кабел
 • Со вклучено подножје за поставување на рамна површина
 • Со јак магнет за лепење на фриждер
 • Висок/Низок Аларм

 

Цена : 2.400,00 денари

Упатство на следниов линк : https://termometri.mk/wp-content/uploads/2020/06/5020-0573-LT-102.pdf

4.900,00 денари 4.400,00 денари
Sale
Bodytemp 478 – Инфрацрвен безконтактен термометар за телесна температура-image

Bodytemp 478 – Инфрацрвен безконтактен термометар за телесна температура

 • Голем дисплеј за прикажување на моменталната температура и минати записи на температура (логер функција)
 • Можност за промена на режим и мерење на површини (од 0 до 60 °C)
 • Звучно алармирање доколку се надмине поставениот лимит на измерената температура
 • Осветлен LCD екран
 • Интерна меморија на логер функцијата од 32 мерења
 • Автоматско исклучување доколку не се користи (заштеда на батерија)
 • Согласно сите стандарди за квалитет и изработка на медицински апарати
 • За домашна и професионална употреба

 

Цена : 4.900,00 денари

Упатство на следниов линк : https://termometri.mk/bodytemp-478/

 

7.800,00 денари

Аналоген термо/хигро/барометар за надворешна употреба

 • Направен од нерѓосувачки челик со совршен дизајн
 • Термометар и хигрометар
 • Прецизен барометар за временска прогноза
 • Водоотпорен 
 • Made in Germany

Цена : 7800 денари

1.500,00 денари

Аналоген термометар за во рерна

 • Прикажување на температурата во јадрото на месото
 • Симултано прикажување на температурата во рерната
 • Направен од висококвалитетен нерѓосувачки челик
 • Со скала за различни нивоа на приготвување на месото (rare/medium/well done)

Цена : 1500 денари

Комплетна програма на даталогери за температура и влажност, атмосферски притисок на високи и ниски температури

Crowcon – Детектори на токсични и запаливи гасови

Во комбинација со најразлични типови на детектори, нашите контролни панели нудат флексибилен опсег на решенија кои можат да мерат запаливи, токсични и кислородни гасови, да го пријават присуството и да активираат аларми или придружна опрема.

Фиксните системи за мониторирање и детекција на гасови Crowcon се дизајнирани да бидат меѓусебно поврзани со повикувачки точки, детектори за пожар и гас и дистрибуирани системи за контрола (DCS). Покрај тоа, секој систем може да биде дизајниран да управува со далечински разгласи и визуелни известувања.

Crowcon нуди флексибилен асортиман на производи кои можат да измерат запаливи, токсични и кислородни гасови, да го пријават нивното присуство и да активираат аларми и придружна опрема. Користејќи различни технологии за мерење, заштита и комуникација нашите фиксни детектори се докажани во многу тешки услови, што вклучува истражување, транспорт, складирање и употреба на нафта и гас, третман на вода, хемиски фабрики, заварувачки постројки и слично.

Croncon преносните детектори за гас штитат од широк спектар на гасови во индустриско опкружување и други околини кадe има опасност од ширање на некаков штетен гас или недостиг на кислород. Со своите персонални монитори за детекција на еден гас или со модуларните мулти-гас персонални мониторинг детектори на повеќе гасови истовремено, Crowcon претставува лидер и иноватор на светскиот пазар.

Преносен детектор на гасови со можност за конектирање до 5 различни типови на сензори :

Амонијак (NH3) 0-100ppm 25ppm 1ppm
Јаглерод диоксид IR (CO2) 0-5% vol. 0.5% vol. 0.01% vol.
Јаглерод моноксид (CO) 0-2000ppm 30ppm 1ppm
Јаглрерод мониксид (CO) 0-500ppm 30ppm 1ppm
Јаглерод моноксид (водородно филтриран) 0-2000ppm 30ppm 1ppm
Хлор (Cl2) 0-5ppm 0.5ppm 0.1ppm
Двоен сензор за токсични гасови (CO-H2S) 
H2S 0-100ppm 5ppm 1ppm
CO 0-500ppm 30ppm 1ppm
Запаливи гасови 0-100% LEL 20% LEL 1% LEL
Запаливи гасови IR 0-100% LEL 20% LEL 1% LEL
Водород сулфид (H2S) 0-100ppm 5ppm 1ppm
Азот диоксид (NO2) 0-20ppm 1ppm 0.5ppm
Кислород (O2) 0-25% vol 19.5% / 23.5% vol. 0.1% vol
Озон (O3) 0-1ppm 0.1ppm 0.01ppm
Сулфур диоксид (SO2) 0-20ppm 1ppm 0.1ppm
Хлор диоксид (ClO2) 0-1ppm 0.1ppm 0.1ppm
Азот оксид (NO) 0-100ppm 25ppm 1ppm

Комплетни каталози
Опрема за следење, контрола и регулирање на индустриските процеси. Специјализирани се за мерење на следниве параметри на флуиди : Проток Притисок Ниво Температура ORP и pH Спроводливост Влажност Заматување Вискозитет
Вентили и актуатори. Покрај стандардните топчести вентили во својата понуда имаат: Криогени вентили Вентили за работа под висок притисок Вентили за работа на високи температури (со метално седиште) Контролни вентили Санитарни вентили Индустриски вентили Вентили за специјална намена Пневматски актуатори COMPACT КОМПЛЕТЕН КАТАЛОГ ЛИНК
Специјализиран во полето даталогери за специјални намени, како и централни професионални системи за мониторинг на одредени параметри како температура, влажност, светлина, атмосферски и диференцијален притисок, ротација и вакуум
Комплетна програма за контрола на флуиди. Електромагнетни вентили за општа намена Соленоидни вентили за агресивни течности Соленоиден вентил за криогени апликации Електромагнетен вентил со висок притисок Пневматски колектори и вентилски острови Електро-пневматски контролни и процесни вентили Електромоторни контролни и процесни вентили Мембрански вентили Сензори (проток, ниво, притисок, контрола на температурата, аналитички контроли, контрола на дозирање) Микрофлуидика Соленоидни контролни вентили КОМПЛЕТЕН КАТАЛОГ ЛИНК 
Специјализиран за преносни инструменти (со даталогер функции) и стационарни мерачи за мерење на температура, влажност, проток на воздух и флуиди, атмосферски притисок, pH, кондуктивност, REDOX, CO2, кислород и многу повеќе Во својата програма има производи неменети за професионална употреба во производствена индустрија, лаборатории, даталогери за еднократна употреба при транспорт на сензитивна роба, микроклиматски услови, како уреди домашна употреба КОМПЛЕТЕН КАТАЛОГ ЛИНК
Dostmann Electronics
CO2 мерач на јаглерод диоксид Дали сте спремни да ја измерите концентрацијата на јаглерод диоксид во просторот каде престојувате Вие и Вашите најмили ? Прочистувачите на воздух се придобивка која веќе секој дом ја поседува, но тие не го заменуваат кислородот во просторот, односно не го намалуваат количевството на јаглерод диоксид во собата. Единствен начин за намалување на јаглерод диоксидот во собата е да го проветрите просторот. Но кога да го направите тоа ? Колку често ? Ви го претставуваме иновативниот и лесен за користење мерач на јаглерод диоксид, производ на Dostmann Германија. Со семафор дизајн. Со интегриран мерач за температура и влажност. Производ за секое семејство и канцеларија. AirCO2ntrol COACH Останете во зелената зона. TERMOMETRI.MK
9.500 денари
Аналоген термометар за фурна   Наменет за инсталација на капакот (шасија). Се протнува преку претходно изработена дупка (10мм) и се прицврстува со шраф од задна страна. Прикажување на температурата во фурната во опсег ( 0 – 500°C) Направен од висококвалитетен нерѓосувачки челик Идеално решение за инсталација во постоечки или нови пушници, фурни и печки Со скала за различни нивоа на приготвување на месото (пушење/скара/печење)   Цена : 1200 денари
1.200,00 денари
ScanTemp 895 – Инфрацрвен безконтактен термометар за детекција на мувла Го детектира ризикот за појава на мувла брзо и едноставно Индикатор на внатрешната клима како и точката на роса Детектор за мувла Безконтактно мерење на температура на површини како плафони, ѕидови, подови Мерење на амбиентална температура и влажност Автоматска пресметка на точка на роса (дополнително ладење на просторот под оваа температура ќе води кон кондензација на површината што се мери) Визуелна индикација за кондензација над дисплејот (Црвено/жолто/зелено) Мерен опсег за температура : -50°C…+260°C Мерен опсег за влажност : 0…100% За домашна и професионална употреба Цена : 9.900,00 денари Упатство на следниов линк : https://termometri.mk/scantemp-895    
9.900,00 денари
Sale
Преносен ултразвучен мерач на проток во цевка – UMI 840-image
Мерење на проток во цевки од секаков тип на материјали : Челик, Xромиран челик, Железо, Бакар, PVC, Алуминиум, Фиберглас, итн Мерење на проток на секакви флуиди : Вода, Солена вода, Керозин, Бензин, Мазут, Сурова Нафта, Пропан, Бутан, Дизел, Алкохол, Вода (125˚C) Идеален за проверка, верификација и одржување на системи за ладење/греење, гасоводи, индустриски системи, пиварници, производствени системи, петрохемиски индустрии Oдржување индустриски системи кои бараат проверка на протоци на различни точки во инсталации без прекин на процес и губење на притисок во систем Едноставна инсталација Даталогер функција за снимање на измерените податоци
98.000 + ДДВ 92.000 + ДДВ
Мониторирајте ја температурата и влажноста – WeatherHub Smart System Имајте ги сите информации и добивајте нотификации на Вашиот SMART телефон преку бесплатна апликација во реално време
Стертер сет = 9.450 денари
TempLOG TS60 Даталогер за Температура – Еднократна употреба
1.500 денари + ДДВ
Едноставен за користење, ниска цена, вграден USB конектор и автоматско генерирање на PDF или CSV извештај за снимените температурни вредности при конектирање на крајот од снимањето
2.250 денари + ДДВ
Термохигрометар за професионална употреба KlimaGuard ТА 100 Swiss precision сензор Аларм функција Точка на роса
3.450 денари
Комплетна програма на убодни термометри за различни намени
Од 2.400 денари
Дигитален термометар со сонда за мерење температура во фрижидери со аларм функција (LT-102) Водоотпорен Голем дисплеј Со вклучена сонда на 3 метри кабел Со вклучено подножје за поставување на рамна површина Со јак магнет за лепење на фриждер Висок/Низок Аларм   Цена : 2.400,00 денари Упатство на следниов линк : https://termometri.mk/wp-content/uploads/2020/06/5020-0573-LT-102.pdf
2.400,00 денари
Sale
Bodytemp 478 – Инфрацрвен безконтактен термометар за телесна температура-image
Bodytemp 478 – Инфрацрвен безконтактен термометар за телесна температура Голем дисплеј за прикажување на моменталната температура и минати записи на температура (логер функција) Можност за промена на режим и мерење на површини (од 0 до 60 °C) Звучно алармирање доколку се надмине поставениот лимит на измерената температура Осветлен LCD екран Интерна меморија на логер функцијата од 32 мерења Автоматско исклучување доколку не се користи (заштеда на батерија) Согласно сите стандарди за квалитет и изработка на медицински апарати За домашна и професионална употреба   Цена : 4.900,00 денари Упатство на следниов линк : https://termometri.mk/bodytemp-478/  
4.900,00 денари 4.400,00 денари
Аналоген термо/хигро/барометар за надворешна употреба Направен од нерѓосувачки челик со совршен дизајн Термометар и хигрометар Прецизен барометар за временска прогноза Водоотпорен  Made in Germany Цена : 7800 денари
7.800,00 денари
Аналоген термометар за во рерна Прикажување на температурата во јадрото на месото Симултано прикажување на температурата во рерната Направен од висококвалитетен нерѓосувачки челик Со скала за различни нивоа на приготвување на месото (rare/medium/well done) Цена : 1500 денари
1.500,00 денари
Комплетна програма на даталогери за температура и влажност, атмосферски притисок на високи и ниски температури
Crowcon – Детектори на токсични и запаливи гасови
Во комбинација со најразлични типови на детектори, нашите контролни панели нудат флексибилен опсег на решенија кои можат да мерат запаливи, токсични и кислородни гасови, да го пријават присуството и да активираат аларми или придружна опрема. Фиксните системи за мониторирање и детекција на гасови Crowcon се дизајнирани да бидат меѓусебно поврзани со повикувачки точки, детектори за пожар и гас и дистрибуирани системи за контрола (DCS). Покрај тоа, секој систем може да биде дизајниран да управува со далечински разгласи и визуелни известувања.
Crowcon нуди флексибилен асортиман на производи кои можат да измерат запаливи, токсични и кислородни гасови, да го пријават нивното присуство и да активираат аларми и придружна опрема. Користејќи различни технологии за мерење, заштита и комуникација нашите фиксни детектори се докажани во многу тешки услови, што вклучува истражување, транспорт, складирање и употреба на нафта и гас, третман на вода, хемиски фабрики, заварувачки постројки и слично.
Croncon преносните детектори за гас штитат од широк спектар на гасови во индустриско опкружување и други околини кадe има опасност од ширање на некаков штетен гас или недостиг на кислород. Со своите персонални монитори за детекција на еден гас или со модуларните мулти-гас персонални мониторинг детектори на повеќе гасови истовремено, Crowcon претставува лидер и иноватор на светскиот пазар.
Преносен детектор на гасови со можност за конектирање до 5 различни типови на сензори : Амонијак (NH3) 0-100ppm 25ppm 1ppm Јаглерод диоксид IR (CO2) 0-5% vol. 0.5% vol. 0.01% vol. Јаглерод моноксид (CO) 0-2000ppm 30ppm 1ppm Јаглрерод мониксид (CO) 0-500ppm 30ppm 1ppm Јаглерод моноксид (водородно филтриран) 0-2000ppm 30ppm 1ppm Хлор (Cl2) 0-5ppm 0.5ppm 0.1ppm Двоен сензор за токсични гасови (CO-H2S)  H2S 0-100ppm 5ppm 1ppm CO 0-500ppm 30ppm 1ppm Запаливи гасови 0-100% LEL 20% LEL 1% LEL Запаливи гасови IR 0-100% LEL 20% LEL 1% LEL Водород сулфид (H2S) 0-100ppm 5ppm 1ppm Азот диоксид (NO2) 0-20ppm 1ppm 0.5ppm Кислород (O2) 0-25% vol 19.5% / 23.5% vol. 0.1% vol Озон (O3) 0-1ppm 0.1ppm 0.01ppm Сулфур диоксид (SO2) 0-20ppm 1ppm 0.1ppm Хлор диоксид (ClO2) 0-1ppm 0.1ppm 0.1ppm Азот оксид (NO) 0-100ppm 25ppm 1ppm

Crowcon

Sort By
Categories
Sub-Categories
Crowcon – Детектори на токсични и запаливи гасови

Во комбинација со најразлични типови на детектори, нашите контролни панели нудат флексибилен опсег на решенија кои можат да мерат запаливи, токсични и кислородни гасови, да го пријават присуството и да активираат аларми или придружна опрема.

Фиксните системи за мониторирање и детекција на гасови Crowcon се дизајнирани да бидат меѓусебно поврзани со повикувачки точки, детектори за пожар и гас и дистрибуирани системи за контрола (DCS). Покрај тоа, секој систем може да биде дизајниран да управува со далечински разгласи и визуелни известувања.

Crowcon нуди флексибилен асортиман на производи кои можат да измерат запаливи, токсични и кислородни гасови, да го пријават нивното присуство и да активираат аларми и придружна опрема. Користејќи различни технологии за мерење, заштита и комуникација нашите фиксни детектори се докажани во многу тешки услови, што вклучува истражување, транспорт, складирање и употреба на нафта и гас, третман на вода, хемиски фабрики, заварувачки постројки и слично.

Croncon преносните детектори за гас штитат од широк спектар на гасови во индустриско опкружување и други околини кадe има опасност од ширање на некаков штетен гас или недостиг на кислород. Со своите персонални монитори за детекција на еден гас или со модуларните мулти-гас персонални мониторинг детектори на повеќе гасови истовремено, Crowcon претставува лидер и иноватор на светскиот пазар.

Преносен детектор на гасови со можност за конектирање до 5 различни типови на сензори :

Амонијак (NH3) 0-100ppm 25ppm 1ppm
Јаглерод диоксид IR (CO2) 0-5% vol. 0.5% vol. 0.01% vol.
Јаглерод моноксид (CO) 0-2000ppm 30ppm 1ppm
Јаглрерод мониксид (CO) 0-500ppm 30ppm 1ppm
Јаглерод моноксид (водородно филтриран) 0-2000ppm 30ppm 1ppm
Хлор (Cl2) 0-5ppm 0.5ppm 0.1ppm
Двоен сензор за токсични гасови (CO-H2S) 
H2S 0-100ppm 5ppm 1ppm
CO 0-500ppm 30ppm 1ppm
Запаливи гасови 0-100% LEL 20% LEL 1% LEL
Запаливи гасови IR 0-100% LEL 20% LEL 1% LEL
Водород сулфид (H2S) 0-100ppm 5ppm 1ppm
Азот диоксид (NO2) 0-20ppm 1ppm 0.5ppm
Кислород (O2) 0-25% vol 19.5% / 23.5% vol. 0.1% vol
Озон (O3) 0-1ppm 0.1ppm 0.01ppm
Сулфур диоксид (SO2) 0-20ppm 1ppm 0.1ppm
Хлор диоксид (ClO2) 0-1ppm 0.1ppm 0.1ppm
Азот оксид (NO) 0-100ppm 25ppm 1ppm

Crowcon – Детектори на токсични и запаливи гасови
Во комбинација со најразлични типови на детектори, нашите контролни панели нудат флексибилен опсег на решенија кои можат да мерат запаливи, токсични и кислородни гасови, да го пријават присуството и да активираат аларми или придружна опрема. Фиксните системи за мониторирање и детекција на гасови Crowcon се дизајнирани да бидат меѓусебно поврзани со повикувачки точки, детектори за пожар и гас и дистрибуирани системи за контрола (DCS). Покрај тоа, секој систем може да биде дизајниран да управува со далечински разгласи и визуелни известувања.
Crowcon нуди флексибилен асортиман на производи кои можат да измерат запаливи, токсични и кислородни гасови, да го пријават нивното присуство и да активираат аларми и придружна опрема. Користејќи различни технологии за мерење, заштита и комуникација нашите фиксни детектори се докажани во многу тешки услови, што вклучува истражување, транспорт, складирање и употреба на нафта и гас, третман на вода, хемиски фабрики, заварувачки постројки и слично.
Croncon преносните детектори за гас штитат од широк спектар на гасови во индустриско опкружување и други околини кадe има опасност од ширање на некаков штетен гас или недостиг на кислород. Со своите персонални монитори за детекција на еден гас или со модуларните мулти-гас персонални мониторинг детектори на повеќе гасови истовремено, Crowcon претставува лидер и иноватор на светскиот пазар.
Преносен детектор на гасови со можност за конектирање до 5 различни типови на сензори : Амонијак (NH3) 0-100ppm 25ppm 1ppm Јаглерод диоксид IR (CO2) 0-5% vol. 0.5% vol. 0.01% vol. Јаглерод моноксид (CO) 0-2000ppm 30ppm 1ppm Јаглрерод мониксид (CO) 0-500ppm 30ppm 1ppm Јаглерод моноксид (водородно филтриран) 0-2000ppm 30ppm 1ppm Хлор (Cl2) 0-5ppm 0.5ppm 0.1ppm Двоен сензор за токсични гасови (CO-H2S)  H2S 0-100ppm 5ppm 1ppm CO 0-500ppm 30ppm 1ppm Запаливи гасови 0-100% LEL 20% LEL 1% LEL Запаливи гасови IR 0-100% LEL 20% LEL 1% LEL Водород сулфид (H2S) 0-100ppm 5ppm 1ppm Азот диоксид (NO2) 0-20ppm 1ppm 0.5ppm Кислород (O2) 0-25% vol 19.5% / 23.5% vol. 0.1% vol Озон (O3) 0-1ppm 0.1ppm 0.01ppm Сулфур диоксид (SO2) 0-20ppm 1ppm 0.1ppm Хлор диоксид (ClO2) 0-1ppm 0.1ppm 0.1ppm Азот оксид (NO) 0-100ppm 25ppm 1ppm