fbpx

Фиксни детектори за гас

Crowcon нуди флексибилен асортиман на производи кои можат да измерат запаливи, токсични и кислородни гасови, да го пријават нивното присуство и да активираат аларми и придружна опрема. Користејќи различни технологии за мерење, заштита и комуникација нашите фиксни детектори се докажани во многу тешки услови, што вклучува истражување, транспорт, складирање и употреба на нафта и гас, третман на вода, хемиски фабрики, заварувачки постројки и слично.

Тие се користат во многу други апликации каде се вреднува доверливоста и сигурноста на детекција при истекување, испарување или недостиг, а лажните аларми и детекции се недозволиви.

Примери за тоа се автомобилската, хемиската и рударската инсдустрија, научни и истражувачки капацитети, како и во медицински, прерабодувачки и други производствени капацитети каде се користат и складираат гасови или се генерираат при производствениот процес.

Каталози од различните модели на фиксните детектори на Crowcon :