fbpx

LOG 100 CRYO

LOG 100 CRYO за запис на мерења на температура со дисплеј.

Голем дисплеј за истовремено пратење на моменталната температура, како и минимална/максимана/просечна температура.

Можност за поврзување на CRYO сонда со опсег на мерење на екстермно високи и ниски температури од -200°C до +350°C.

Мерење на амбиентална температура од -10 °C до 70 °C .

Подесување на оптички и акустичен аларм за високи и ниски резултати.

Водоотпорен со IP 65 заштита.

Едноставна промена на батерија CR2032

Вклучен фабрички ISO сертификат за калибрација

MADE IN GERMANY

1 година гаранција.

Шифра за нарачка (5005-0105)

Меморија за 60.000 мерења (парови мерења амбиентална температура и температура на сонда).

Едноставно сетирање и отчитување на резултати и промена на параметри со помош на Windows софтвер. LogGraph. Прилагодлив интервал за снимање од 10 секунди до 24 часа.

Траење на батеријата приближно 4 години (интервал за снимање од 15 минути), LED диоди за статус и аларм, дисплеј што може да се ислучува по желба.

Максималните/минималните што може да се ресетираат, функции за означување време за мерење резултати.

Можност за нарачка на магнетен држач

LOG 100 CRYO
МОДЕЛDOSTMANN LOG 100 CRYO
ТИПTЕМПЕРАТУРЕН КРИО ДАТАЛОГЕР ЗА ПОВЕЌЕКРАТНА УПОТРЕБА
ДИМЕНЗИИ88 x 55 x 20 mm (В/Ш/Д)
МАСА102 g
МЕРЕН ОПСЕГ (ТЕМПЕРАТУРА НА СОНДА) -200°C до +350°C
МЕРЕН ОПСЕГ (ТЕМПЕРАТУРА)-10°C до +70°C
ТОЧНОСТ (ТЕМПЕРАТУРА) ±0.5°C (–10°C/+40°C)
РЕЗОЛУЦИЈА (ТЕМПЕРАТУРА)0.1°C
ИНТЕРВАЛ НА СНИМАЊЕОд 10 секунди до 24 часа (15 минути фабрички сетирани)
ПОВРЗУВАЊЕ СО PCUSB кабел
ТИП НА БАТЕРИЈАCR2032 3V
МЕМОРИЈА60.000 записи
СТЕПЕН НА ЗАШТИТАIP65