fbpx

Ултразвучен мерач на проток во цевка – UMI 840

Измерете проток од (-32 до +32 m/s)

Повеќе видови на сензори за мерење на цевки со различен пречник :
Сензор S1 : Од Ø 20 до Ø 100mm
Сензор М1 : Од Ø 50 до Ø 700mm
Сензор L1 : Од Ø 300 до Ø 6000mm

Мерење на проток во цевки од секаков тип на материјали :
Челик, Xромиран челик, Железо, Бакар, PVC, Алуминиум, Фиберглас, итн

Мерење на проток на секакви флуиди :
Вода, Солена вода, Керозин, Бензин, Мазут, Сурова Нафта, Пропан, Бутан, Дизел, Алкохол, Вода (125˚C)

  • Идеален за проверка, верификација и одржување на системи за ладење/греење, гасоводи, индустриски системи, пиварници, производствени системи, петрохемиски индустрии
  • Oдржување индустриски системи кои бараат проверка на протоци на различни точки во инсталации без прекин на процес и губење на притисок во систем
  • Едноставна инсталација
  • Даталогер функција за снимање на измерените податоци

Цена на основен пакет кој вклучува :

  • Ултразвучен мерач на проток
  • Сензор тип S1 : Од Ø 20 до Ø 100mm
  • Контакт гел
  • Робустно куферче

Цена : 98.000 денари + ДДВ

Промотивна Цена : 92.000 ден.+ДДВ

Упатство за користење на уредот (EN/DE)