fbpx

Bodytemp 478 – Инфрацрвен безконтактен термометар за телесна температура

 • Голем дисплеј за прикажување на моменталната температура и минати записи на температура (логер функција)
 • Без чекање помеѓу 2 последователни мерења 0,5 секунди (иделано за мерење на редици луѓе на влезови)
 • Можност за промена на режим и мерење на површини (од 0 до 60 °C)
 • Звучен аларм при зголемена телесна температура
 • Осветлен LCD екран
 • Интерна меморија на логер функцијата од 32 мерења
 • Автоматско исклучување доколку не се користи (заштеда на батерија)
 • Согласно сите стандарди за квалитет и изработка на медицински апарати
 • За домашна и професионална употреба
Резолуција 0.1°C
Оперативна температура од 1°C до 40°C
Точност ±0.2°C * Во опсег од 36°C до 39°C
Напојување 2 x AA батерии
Димензии 49x 77×43 mm
Растојание на мерење** 5-15 cm

*Единствен на пазарот со толкава точност. Согласно ASTM стандард E1965-1998 (2003) за специфицирање на инфрацрвени безконтактни термометри за пациенти

**Единстевен на пазарот и многу попогоден за мерење на температура на влез во установи (конкурентските производи треба речиси да се залепат на чело за да измерат температура – од 2 до 5cmд)))

Овој уред ги задоволува следниве стандарди :

 • EN12470-5 and ASTM E1965-1998
 • EN 980: Graphical symbols for use in the labeling of medical devices
 • EN 1041:Information supplied by the manufacturer with medical diveces
 • EN 60601-1: Medical electrical equipment Part 1: General requirements for safety (IEC:60601-1 :1998)
 • EN 60601-1-2: Medical electrical equipment Part 1-2: General requirements for safety Collateral standard Electromagnetic compatibility Requirements and test (IEC 60601-1-2:2001)

Цена : 4.900 денари

Трајно намалена цена : 4.400 денари

 

Упатство за употреба (ЛИНК)