fbpx

ScanTemp 895 – Инфрацрвен безконтактен термометар за детекција на мувла

  • Безконтактно мерење на температура на површини како плафони, ѕидови, подови
  • Детектирајте ја насекаде појавата на мувла брзо и едноставно
  • Мерење на амбиентална температура и влажност
  • Автоматска пресметка на точка на роса (дополнително ладење на просторот под оваа температура ќе води кон кондензација на површината што се мери)
  • Визуелна индикација за кондензација над дисплејот (Црвено/жолто/зелено)
  • Мерен опсег за температура : -50°C…+260°C
  • Мерен опсег за влажност : 0…100%
  • За домашна и професионална употреба

Технологија со двоен ласер

Резолуција 0.1°C/°F
Оперативна температура од 0°C до 50°C
Точност температура+/- 3,5% во опсег од (-50°C) до +20°C
Точност влажност+/- 3,5% во опсег од 20% до 80%
Напојување9V батерија
Димензии(L) 83 x (B) 60 x (H) 184 mm

Цена = 9.900 денари

Упатство за употреба (ЛИНК)